Top

Inbelverbinding kiezen

  • Inbelverbinding kiezen
2,00
per stuk

Een klein percentage mensen gebruikt nog inbelverbindingen om te internetten. Voor hen is onderstaande programma een handig programma bij gebruik van verschillende inbelverbindingen. Als u ADSL of Kabelinternet heeft, dan is dit programma voor u niet nodig.

U kent het wel: bij één of meer internet providers heeft u een (gratis?) abonnement, waardoor u meerdere verbindingen kunt gebruiken. Per geval beslist u of u inbelt via uw abonnement, of via gratis abonnementen zoals TMF-weg, 12MOVE, FreeAccess enzovoort. En per provider misschien soms een tweede kopie, met een andere DNS server of zo.

Al met al hebben de meeste mensen minstens twee verschillende inbelverbindingen (RAS-entries genoemd) en snel de juiste kiezen van geval tot geval is niet altijd eenvoudig snel te doen. Daarom heb ik RASelect gemaakt (samentrekking van RAS en SELECT, zodat het ook RAS-kiezen betekent).

Eenvoudig het RASelect programmaatje opstarten (installeren niet nodig) en die toont u in een dialoogscherm welke verbindingen op uw computer zijn ingesteld. Met één click kiest u de juiste verbinding. Ook automatisch kiezen kan: u geeft dan bij het opstarten een command-line parameter mee. Als die parameter overeen komt met een bestaande verbinding wordt die verbinding meteen gemaakt. Ook het afbreken kan automatisch: geef een 0 (nul) op als parameter, en RASelect breekt uw eerst gekozen verbinding af. Had u twee (of meer) verbindingen (bijvoorbeeld bij ISDN), dan blijft u tweede verbinding behouden. Een tweede keer RASelect starten met parameter 0 verbreekt ook die verbinding.Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over